הכר את החוקר: סימונה רופיני

1 מרץ, 2021

סימונה רופיני – דוקטורנט בתוכנית המרחב האסייתי – הגיע אלינו מכפר קטן בצפון איטליה, בקרבת הערים רג'יו אמיליה ופארמה. הוא למד לתואר ראשון באוניברסיטת בולוניה בחוגים לשפות ותרבויות אסייתיות ובתוכנית לשיווק, ובחר להתמקד בשפות הפרסית והערבית ובספרויותיהן.

עם סיום לימודיו לתואר הראשון, סימונה נסע ללמוד בפז שמרוקו ובטהרן במשך שנה, במטרה להעמיק את שליטתו בערבית ובפרסית. משם הוא המשיך לתואר שני ב- SOAS, בית הספר ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת לונדון.Simona

בלימודיו לתואר השני הוא השתתף בקורס על ההיסטוריה המונגולית וגילה עניין מיוחד בשושלת האילח'אנית (ששלטה במדינה המונגולית במרכז אסיה במאות ה-13 וה-14 ואח"כ התפצלה לנסיכויות יריבות), ובהשפעת ספרותה על ההיסטוריוגרפיה.

סימונה גילה עניין מיוחד בספרות הפרסית ובהיסטוריה האסייתית בימי הביניים והחליט לכתוב עבודת דוקטורט בנושא באוניברסיטה העברית, בהדרכת פרופ' מיכל בירן (שמנהלת קבוצת מחקר על האימפריה המונגולית) וד"ר יוליה רובנוביץ' (רכזת לימודי אירן בפקולטה).

מחקרו מתמקד בניתוח תִּשְׁבָּחָה (panegyric), שירי הלל לשליטה המונגולית באירן בימי הביניים, תוך בחינת הקשרם ההיסטורי.

ואכן מחקרו, שמתמקד באימפריית נוודים עצומה שהשתרעה על פניי מזרח אסיה ומרכזה, מתכתב היטב עם התפיסה הטרנס-תרבותית של תוכנית המרחב האסייתי, המעודדת היכרות עם התרבויות השונות  והאזורים שונים במרחב האסייתי, ומפגישה את תלמידי המחקר עם חוקרים מסטודנטים מתחומים שונים ומדיסציפלינות שונות.

לאחר סיום לימודיו בתוכנית והגשת עבודת הדוקטורט, סימונה מקווה להמשיך בקריירה אקדמית ומתכנן לעסוק גם בתרגומי טקסטים מערבית ומפרסית לאנגלית ולאיטלקית. 

בימים אלו מתפרסם הקול הקורא להגשת מועמדות לתוכנית המרחב האסייתי!

התוכנית היא פרי שיתוף פעולה של הפקולטות למדעי הרוח באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת חיפה, בתמיכת המועצה להשכלה גבוהה ויד הנדיב, ותכליתה לעודד מחקרים שעוסקים ביבשת אסיה ובתרבויותיה המגוונות, שמתמקדים בהקשרים הבין אזוריים ובתהליכים השונים שעברו חברות, תרבויות, אימפריות ומדינות באסיה לאורך ההיסטוריה כולה.

הקורסים בתוכנית נלמדים בשפה האנגלית.

לסטודנטים מצטיינים ומבטיחים מוענקת מלגת לימודים בגובה של 60,000 ₪ לשנה, במשך שלוש שנות הלימודים בתוכנית.