עדכונים

ברכות לפרופ' יורי פינס על זכייתו בפרס פולונסקי ליצירתיות ומקוריות במדעי הרוח לשנת 2021

9 נובמבר, 2021

המכון ללימודי אסיה ואפריקה מברך את פרופ' יורי פינס על  זכייתו בפרס פולונסקי ליצירתיות ומקוריות במדעי הרוח לשנת 2021.

הפרס ניתן  ליורי על ספרו

אירוח כנס (זום) בשיתוף עם התוכנית ללימודי בודהיזם

9 נובמבר, 2021

בשבוע האחרון (7-9.11) אירח המכון ללימודי אסיה ואפריקה (בזום) את הכנס:
From Jetavana to Jerusalem: Sacred Biography in Asian Perspectives and Beyond: An international Conference in Honour of Dr. Phyllis Granoff"
הכנס turdi ע"י  קרן גלוריסאן בשיתוף עם התכנית ללימודי בודהיזם באוניברסיטה העברית בראשות אביתר שולמן וכן התכניות ללימודי בודהיזם באוניברסיטת ייל ובאוניברסיטה של בריטיש קולומביה.

ביקור שגרירת אוזבקיסטן במכון

7 יולי, 2021

השגרירה Feruza Makhmmudova ביקרה היום באוניברסיטה העברית ונפגשה עם חברי המכון ללימודי אסיה ואפריקה. בפגישה דנו הצדדים באפשרויות לשיתוף פעולה אקדמי בהשתתפות של חוקרים.ות משתי המדינות. בתמונה מימין: ראשת הספריה, נעמי אלשיך, ד"ר יוליה רובנוביץ, ד"ר זאב לוין, השגרירה, ראש המכון ניסים אוטמזגין, פרופ' מיכאל שנקר.

סדנת טקס התה של האוניברסיטה העברית - 2021

28 מאי, 2021

למרות אירועי השנה האחרונה, האוניברסיטה העברית שמחה לארח גם השנה את ד"ר קאזוקו קמדה מדר מאוניברסיטת הונולולו בהוואי ואת שיר שפירא - בוגרת החוג ללימודי אסיה שהגיעו להעביר סדנה בת שבוע אודות ההיסטוריה התרבותית והאסתטית של טקס התה היפני - Green Tea for Peace הסדנה מועברת זה השנה השנייה (עם הפסקת קורונה) ומתאפשרת בעזרתן הנדיבה של קרן טושיבה ושגרירות יפן. בזכותה הסטודנטים זוכים להרחיב את אופקיהם בלמידה הן של התיאוריה והן ביישום של הפרקטיקה הייחודית העומדת מאחורי טקס התה היפני. מצורפות תמונות מההדגמה שבוצעה כחלק מהסדנה: