קורסים מקוונים של חברי המכון לכבוד רמדאן בספריה הלאומית

28 דצמבר, 2021

החוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון מברך את ד"ר אלי אושרוב
לרגל קבלת תואר דוקטור.

נושא עבודתו של ד"ר אושרוב:
"בעיית פלסטין, השאלה היהודית ופתרונות פוליטיים נשכחים: נקודת המבט הערבית 1908 - 1948"

בהנחיית פרופ' הלל כהן-בר ופרופ' ישראל גרשוני.

ברכות לפרופ' יורי פינס על זכייתו בפרס פולונסקי ליצירתיות ומקוריות במדעי הרוח לשנת 2021

9 נובמבר, 2021

המכון ללימודי אסיה ואפריקה מברך את פרופ' יורי פינס על  זכייתו בפרס פולונסקי ליצירתיות ומקוריות במדעי הרוח לשנת 2021.

הפרס ניתן  ליורי על ספרו

אירוח כנס (זום) בשיתוף עם התוכנית ללימודי בודהיזם

9 נובמבר, 2021

בשבוע האחרון (7-9.11) אירח המכון ללימודי אסיה ואפריקה (בזום) את הכנס:
From Jetavana to Jerusalem: Sacred Biography in Asian Perspectives and Beyond: An international Conference in Honour of Dr. Phyllis Granoff"
הכנס turdi ע"י  קרן גלוריסאן בשיתוף עם התכנית ללימודי בודהיזם באוניברסיטה העברית בראשות אביתר שולמן וכן התכניות ללימודי בודהיזם באוניברסיטת ייל ובאוניברסיטה של בריטיש קולומביה.

קריאה שניה: קול קורא למועמדים ומועמדות לתוכנית MA

12 יולי, 2021

הוארך מועד ההגשה למעוניינים להירשם לתכנית. תוכנית המרחב האסיאני מציעה הזדמנות ייחודית לסטודנטים מצטיינים להצטרף ללימודים מתקדמים רב-תחומיים ברמת המוסמך )במסלול מחקרי בלבד( והדוקטורט המתמקדים ביבשת אסיה. פרט לסביבת לימודים ומחקר דינמית וייחודית, התוכנית מציעה מספר רב של מלגות לתלמידים מתקדמים מצטיינים. מלגות לתלמידי MA הינן בסכום של 20,000 ₪ לשנה למשך שנתיים, בהתאם להישגי המועמדים.

לפרטים נוספים על הגשת מועמדות אנא ראו את המסמך המצורף:

ביקור שגרירת אוזבקיסטן במכון

7 יולי, 2021

השגרירה Feruza Makhmmudova ביקרה היום באוניברסיטה העברית ונפגשה עם חברי המכון ללימודי אסיה ואפריקה. בפגישה דנו הצדדים באפשרויות לשיתוף פעולה אקדמי בהשתתפות של חוקרים.ות משתי המדינות. בתמונה מימין: ראשת הספריה, נעמי אלשיך, ד"ר יוליה רובנוביץ, ד"ר זאב לוין, השגרירה, ראש המכון ניסים אוטמזגין, פרופ' מיכאל שנקר.