קריאה שניה: קול קורא למועמדים ומועמדות לתוכנית MA

12 יולי, 2021

הוארך מועד ההגשה למעוניינים להירשם לתכנית. תוכנית המרחב האסיאני מציעה הזדמנות ייחודית לסטודנטים מצטיינים להצטרף ללימודים מתקדמים רב-תחומיים ברמת המוסמך )במסלול מחקרי בלבד( והדוקטורט המתמקדים ביבשת אסיה. פרט לסביבת לימודים ומחקר דינמית וייחודית, התוכנית מציעה מספר רב של מלגות לתלמידים מתקדמים מצטיינים. מלגות לתלמידי MA הינן בסכום של 20,000 ₪ לשנה למשך שנתיים, בהתאם להישגי המועמדים.

לפרטים נוספים על הגשת מועמדות אנא ראו את המסמך המצורף:

ביקור שגרירת אוזבקיסטן במכון

7 יולי, 2021

השגרירה Feruza Makhmmudova ביקרה היום באוניברסיטה העברית ונפגשה עם חברי המכון ללימודי אסיה ואפריקה. בפגישה דנו הצדדים באפשרויות לשיתוף פעולה אקדמי בהשתתפות של חוקרים.ות משתי המדינות. בתמונה מימין: ראשת הספריה, נעמי אלשיך, ד"ר יוליה רובנוביץ, ד"ר זאב לוין, השגרירה, ראש המכון ניסים אוטמזגין, פרופ' מיכאל שנקר.

סדנת טקס התה של האוניברסיטה העברית - 2021

28 מאי, 2021

למרות אירועי השנה האחרונה, האוניברסיטה העברית שמחה לארח גם השנה את ד"ר קאזוקו קמדה מדר מאוניברסיטת הונולולו בהוואי ואת שיר שפירא - בוגרת החוג ללימודי אסיה שהגיעו להעביר סדנה בת שבוע אודות ההיסטוריה התרבותית והאסתטית של טקס התה היפני - Green Tea for Peace הסדנה מועברת זה השנה השנייה (עם הפסקת קורונה) ומתאפשרת בעזרתן הנדיבה של קרן טושיבה ושגרירות יפן. בזכותה הסטודנטים זוכים להרחיב את אופקיהם בלמידה הן של התיאוריה והן ביישום של הפרקטיקה הייחודית העומדת מאחורי טקס התה היפני. מצורפות תמונות מההדגמה שבוצעה כחלק מהסדנה:

קול קורא למועמדים ומועמדות לתוכנית MA

28 מאי, 2021

לפרטים נוספים על הגשת מועמדות לתכנית המלגות אנא ראו את המסמך המצורף.

הכר את החוקר: עבדורחמון פולוטוב

13 מרץ, 2021

עבדורחמון פולוטוב, דוקטורנט בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית בירושלים, נולד בכפר גוסאר שנמצא 22 ק"מ ממזרח למבואות העיר פנג'יקנט בטג'יקיסטן, עיר עתיקה במרכז אסיה שמושכת אלייה היסטוריונים וארכיאולוגים רבים .

הכר את החוקר: סימונה רופיני

1 מרץ, 2021

סימונה רופיני – דוקטורנט בתוכנית המרחב האסייתי – הגיע אלינו מכפר קטן בצפון איטליה, בקרבת הערים רג'יו אמיליה ופארמה. הוא למד לתואר ראשון באוניברסיטת בולוניה בחוגים לשפות ותרבויות אסייתיות ובתוכנית לשיווק, ובחר להתמקד בשפות הפרסית והערבית ובספרויותיהן.