חדשות | המכון ללימודי אסיה אפריקה

חדשות

הספריה הלאומית ומרכז לב ציון: מבוא לקוראן לקהל הרחב

18 מרץ, 2024

מרכז לב ציון והספריה הלאומית מתכבדים להזמין לקורס :"מבוא לקוראן"-  של ד"ר מיכאל אבשטיין.

"בקורס מבוא לקוראן תמציתי וממוקד נבחן מהם הרעיונות המרכזיים בספר זה, מהי השקפת העולם המצויה בו, ומהם השלבים העיקריים בתולדות התגבשות הקוראן, על פי המסורת האסלאמית ועל פי ממצאי המחקר המודרני.

מפגשי הקורס ילוו בקריאה משותפת בקוראן עצמו.

שלושת מפגשי הקורס יערכו בספריה הלאומית ב26.3, 2.4. 9.4 בין השעות 1800-1930.

ברכות לאלי פודה

ברכות לאלי פודה לרגל קבלת פרס צ'ציק

18 מרץ, 2024

המכון ללימודי אסיה ואפריקה

שמח וגאה לברך את

פרופ' אלי פודה

לרגל קבלת פרס צ'ציק לחקר בטחון ישראל לשנת 2024

על ספרו

מפילגש לידועה בציבור

היחסים החשאיים של ישראל עם מדינות ועם מיעוטים במזרח התיכון, 2020-1948

ברכות חמות וכל הכבוד!

עשור ללימודי אינדונזיה - סיכום Ten years of Indonesian Studies at Hebrew University

6 יולי, 2023

שלום כולם וכולן,

מצורף מסמך המציג בקצרה את אירועי שנת העשור ללימודי אינדונזיה שהתקיימו השנה באוניברסיטה העברית. תודה לכל מי שהשתתף ו/או תמך מרחוק!

Dear All,

Attached please find a brief summary of the events marking a decade of Indonesian Studies at the Hebrew University which took place this year. Thank you to everyone who participated and/or offered support from afar!

: 12-14.6

1 יוני, 2023

שלום רב,

מצורפת הזמנה לסדנת מחקר של הקרן למדעי הרוח והחברה שכותרתה

Collective Sovereignty, Royal Clan, and Sacred Kingship in pre-Modern Central Eurasia

הסדנה תיערך בבית מאירסדורף חדר 505  ב12-14.6.23

נשמח לראותכן ולראותכם.

קול וקרא לפרס פינס לחוקר צעיר-תשפ"ג

31 ינואר, 2023

שלום רב,

מצ"ב קול קורא לפרס פינס לחוקר/ת צעיר/ה מצטיינ/ת לשנת הלימודים תשפ"ג.

פרס פינס פתוח בפני חוקרים בעלי תואר דוקטור שעבודתם אושרה בארבע השנים האחרונות או בפני חוקרים שהגישו את עבודת הדוקטורט בעת הגשת המועמדות.

מחקרם של המועמדים חייב לעסוק באופן מובהק באחד התחומים בהם עסק פרופ' פינס ז"ל:

למרות התנגדויות מבית: הפרופסור המצרי שהגיע ללמד בישראל

22 ינואר, 2023

מה גורם לפרופסור מצרי בעל שם עולמי לפנות לשגרירות ישראל בקהיר, ולהציע לבוא וללמד באוניברסיטה העברית בירושלים?

פרופסור כמאל עבד אל מאלק התאהב בישראל ובישראלים, ומאמין שלמרות השלום הקר בין המדינות, היכרות בין-אישית יכולה לקרב לבבות.

כתבתם של יונתן רווה וערן זינגר, מתוך חדשות הערב 19.01.23

קישור לכתבה